Workshop: Positieve Psychologie voor meer werkplezier

Drs. Jocelyn Rebbens | economisch psycholoog en oprichtster; ReBBels

Waar mensen samenwerken lopen zaken regelmatig anders dan je verwacht. En zeker in deze hybride chaotische (werk)samenleving. Het gedrag plus de emoties en het gevoel van jou zelf en dat van de collega’s om je heen, bepalen in grote mate je werkplezier. Maar soms ook het uitblijven daarvan. En de meeste mensen willen heel graag grip op die emoties. Echter dat gaat in de meeste gevallen niet lukken.

Wat kan wel? Grip op je gedachten! Het is toch veel leuker om met meer humor en positief denkvermogen met elkaar samen te werken. Vergroot je mogelijkheden en verdiep je eens in de achterliggende psychologie en het nut van de succesfactor positief denken. Hierdoor begrijp je beter wat jou zelf en anderen beweegt en wat de consequenties van je gedrag zijn. Waardoor jij meer keuze en grip hebt op de samenwerking, je succes en je persoonlijke groei als financial.

Key learnings

  • Ontdek je de psychologische betekenis van werk voor jezelf
  • Weet je positieve en geweldloze communicatie in te zetten bij het voeren van het oprechte gesprek
  • Ga je aan de slag met een eenvoudig model om je gedachten, je emoties, je gevoel en de consequenties ervan/gedrag positiever te sturen (RET);
  • Leer je humor en positief roddelen als ‘winstpakker’ voor lastige situaties te benutten;