Workshop Duurzame Vitaliteit

Dionne van Dijk, Msc | Arbeid en Organisatiepsycholoog NIP; Algemeen Pensioenfonds van Curacao

Duurzame Vitaliteit: ‘Zelfmanagement, aanpassingsvermogen en welbevinden in het ‘post-pandemische tijdperk’

Werk is een groot onderdeel van onze levens. Te meer als we fulltime werken in een high-pace werkomgeving waarin hoge eisen aan ons worden gesteld of wij deze zelf stellen, we flinke ambities hebben, bij willen blijven bij alle belangrijke ontwikkelingen op ons vakgebied en daarnaast ook nog voldoende ruimte willen hebben voor activiteiten in de privésfeer.

Vitaliteit is naast ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid, een belangrijke voorspeller voor de wendbaarheid van mens en organisatie. Hoe men reageert op veranderingen in de omgeving is bepalend. Niet slechts om alle (digitale) ontwikkelingen bij te kunnen houden, maar ook om onverwachte situaties zoals die van afgelopen jaar met de coronacrisis blijvend het hoofd te kunnen bieden.

Maar wat zijn nu de kerndimensies om je vitaliteit te verhogen? Waar begin je en hoe pak je het aan? Tijdens de workshop vergroot je je inzicht op het gebied van vitaliteit, en krijg je ook een aantal concrete, praktische handvaten om zelf te kunnen implementeren. We gaan in op onder meer motivatie, autonomie, energie, het stellen van reële doelen en het versterken van focus en wilskracht. Aan het einde van de workshop ben je je bewuster van wat jij kunt doen en hoe je (nog) gezonder en met nog meer energie je werk kunt doen of dat van anderen positief kunt beïnvloeden.