Mw. mr. S.F.C.’Suzy’ Römer

Mw. mr. S.F.C.’Suzy’ Römer is in 1959 op Curaçao geboren en studeerde rechten, hoofdrichtingen burgerlijkrecht en strafrecht, aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Aansluitend op haar studie in 1984 werd zij wetenschappelijke medewerkster en docente bij de dezelfde faculteit. In 1986 werd zij advocate in Curaçao. Tussen 1992 en 2002 was ze betrokken bij de publieke sector en als zodanig lid van de Eilandsraad van Curaçao, lid van de Staten van de Nederlandse Antillen, minister van Justitie, minister van Economische Zaken en tweemaal Minister-president van de toenmalige Nederlandse Antillen.  

Vanaf 2002 bekleedde zij meerdere bestuursfuncties in de particuliere sector. Ze was op verzoek van de Antilliaanse regering adviseur in het staatkundig traject van 2006 tot 2010 voor vorming de nieuwe staatkundige structuur van het Koninkrijk.  

Tevens was zij van 2010 tot 2015 plaatsvervangend lid van het Constitutioneel Hof van Sint Maarten, tot zij als minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en vervolgens minister van Volksgezondheid, Milieu en Natuur lid werd van de regering van Curaçao (2015-2020).  

Suzy heeft meerdere wetenschappelijke publicaties op haar naam en is verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de University of Curaçao. 

 

Nathalie Cannegieter

Nathalie Cannegieter heeft meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van de Big Four. Als voormalige Senior Manager binnen de adviespraktijken van zowel KPMG als EY, heeft zij vele klanten ondersteund met hun vraagstukken omtrent verandermanagement, leiderschap- en organisatieontwikkeling. Vanuit haar overtuiging dat de mens centraal staat, gelooft zij in een bredere aanpak als het gaat om groei. Volgens haar is het juist van belang dat organisaties oog hebben voor zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. De kracht van duurzame verandering zit volgens haar juist in zelfreflectie en in het blijven ontdekken van eigen en elkaars krachten. Met haar Master’s in Change Management en jarenlange praktische ervaring, bekijkt zij de uitdagingen van haar klanten met een frisse blik.

Drs. Jocelyn Rebbens

Drs. Jocelyn Rebbens (1972) is economisch psycholoog en is eigenaar van ReBBels. Zij geeft training, workshops en coaching op het gebied van Personal Branding, Positieve Psychologie en veerkracht, Effectieve communicatie en Inspirerend leiderschap. Haar drive is het dan ook om het carrièrevuurtje van professionals en managers aan te wakkeren, waardoor zij veel meer vanuit hun talent, ambitie en kwaliteit kunnen werken. Dit heeft een ongekend positief effect op zowel professionals zelf als de teams en organisaties waarin zij werkzaam zijn. Win-win! Jocelyn heeft 26 jaar werkervaring op het gebied van management development en marketing van professionals, in (internationale) profit en non-profit organisaties. Voor diverse doelgroepen, waaronder financials, auditors, fiscalisten en accountants (www.rebbels.com)

Kris Douma

Kris Douma is sinds december 2021 voorzitter van de NBA. Tevens is hij  voorzitter van de RvC bij NV Schade verzekeringen, lid RvT bij Oxfam Novib, lid RvT bij de Stichting Register Arbeidsdeskundigen en daarnaast lid Programmaraad Rathenau Instituut. Tot december 2021 was hij director corporate engagement bij Morningstar/Sustainalytics. In die rol voerde hij namens institutionele investeerders de dialoog met internationale beursgenoteerde ondernemingen over hun management van materiële milieu-, sociale en governance (ESG) risico’s. Van 2007 tot en met 2014 was hij directeur verantwoord beleggen en governance bij pensioenvermogensbeheerder MN. In die periode was hij ook enkele jaren voorzitter van de beleggingscommissie van Eumedion en actief op aandeelhoudersvergaderingen van AEX-ondernemingen. Vanaf eind 2015 was hij als director investment practices lid van de executive board van de VN-organisatie voor verantwoord beleggen (UN PRI) in Londen.

Hildegard Nefs

Mpho Tutu van Furth

Mpho Tutu van Furth is, predikant, kunstenaar, auteur en ervaren public speaker. Ze bekleedde vele leidinggevende rollen in non-profit sector. Ze was de oprichter en directeur van de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Ze blijft zich inzetten voor milieuzaken, mensenrechten en gelijke toegang en kansen voor alle mensen ongeacht ras, klasse of geslacht. Met haar vrouw, Marceline, heeft ze de Tutu Teach Foundation opgericht waarvan ze uitvoerend directeur is ter verbetering van de kansenvergroting voor vrouwen en meisjes. Mevrouw Tutu van Furth en haar vrouw wonen in Nederland. Ze hebben vier kinderen en twee kleinkinderen. 

 

Lindomar Scoop

Lindomar Scoop heeft 25+ jaar ervaring als Nederlands Registeraccountant (RA). Is oud voorzitter bestuur DCAA, leider, innovator, change agent en boardroom adviseur. Sinds 2019 partner bij IASC Corporate Finance Dutch Caribbean.

Jochem Baars

Jochem Baars heeft 20+ jaar ervaring in hospitality, betalingsverkeer en accounting.  Is ondernemer/venture builder, investeerder en strategisch adviseur in strategie & innovatie in het bankwezen. Daarnaast oprichter van Tellow een van de eerste succesvolle corporate start-ups van Rabobank.

Joost Bergen

Joost Bergen heeft 25+ jaar ervaring in banking, ondernemerschap, investeerder in Fintech, strategisch adviseur in innovatie & digitalisering in het bankwezen en raad van commissarissen. Docent Amsterdam Business School en medeoprichter van verschillende innovatie-initiatieven.

Maria Genova

Maria Genova is journalist en schrijfster. Ze is een expert op het gebied van moeilijke digitale vraagstukken van deze tijd, zoals online privacy, fraude en gegevensbescherming. Ze is de schrijver van verschillende bestsellers over maatschappelijke ontwikkelingen, waarvan ‘Komt een vrouw bij de h@cker´ het bekendst is. Maria Genova geeft informatieve en meeslepende lezingen.

Maria Genova is tevens een bekende social media persoonlijkheid en houdt duizenden volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de interessegebieden waarover ze spreekt.