Dennis Hoogland

Strategieconsultant | De Ruijter Strategie

Dennis Hoogland vertegenwoordigt de nieuwe generatie toekomstdenkers. Hij werkt sinds 2020 bij De Ruijter Strategie als strategieconsultant en helpt organisaties met het verkennen van scenario’s en het ontwikkelen van visie en strategie. Daarnaast geeft hij (gast)college aan verschillende universiteiten.

Dennis studeerde Bedrijfskunde en Filosofie en zijn motto is: als het om de toekomst gaat, is het stellen van de juiste vraag belangrijker dan het geven van een antwoord. De toekomst is immers niet te voorspellen, maar we kunnen wel doorgronden wat de effecten van diverse scenario’s zijn. Zo leren we onderliggende dynamieken begrijpen en hebben we antwoorden klaar op de vraag: “wat als het gebeurt?”

Naast zijn werk als adviseur zet Dennis ook de toekomst op de agenda in zijn rol als voorzitter van een lokale ledenraad van de coöperatieve Rabobank. Ook is hij bezig met een opleiding tot commissaris en hoopt hij in de nabije toekomst ook in die rol organisaties te helpen over de toekomst na te denken.