John Cijntje

CEO | Autobusbedrijf Curaçao.

John Cijntje heeft zijn bedrijfskunde studie voltooid aan de Rijks Universiteit Groningen. Vanaf het begin heeft hij zijn passie ontdekt in thema’s als procesmanagement, benchmarken en organisatieverandering, waarin hij zich ook tijdens zijn studie heeft gespecialiseerd en later ook in is afgestudeerd bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Vanaf zijn terugkeer op zijn geboorte-eiland Curaçao heeft John meer dan vijfentwintig jaar ervaring opgebouwd, eerst als organisatie-adviseur bij SOAB, in het ontwerpen van bedrijfsprocessen, en later bij het waste management bedrijf, Selikor NV in het  managen van tal van grote veranderprojecten.  In de afgelopen veertien jaar heeft John rijke leidinggevende en bestuurlijke ervaring opgebouwd, waarvan de afgelopen zeven jaar als directeur CEO van Autobusbedrijf Curaçao.

De visie en passie van John is het realiseren van effectieve en duurzame transformaties bij organisaties, door het managen van hard controls, maar ook en vooral de soft controls. Het practiseren van verbindend leiderschap geldt hier als een conditio sine qua non.

John toont een onvermoeibare inspanning als pionier, om samen met zijn thinktank binnenkort te starten met de Caribbean Association of Directors and Supervisory Board members (CADS).  Deze vereniging heeft o.a. als doel om leiderschap verder te ontwikkelen bij bestuurders en toezichthouders van entiteiten op al de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen.

In zijn vrije tijd doet John graag aan lezen,  wandelen in de natuur en hiken over heel Curaçao.

Presentaties:

Samenwerken | 10:45 – 11:45 | Sessiezaal 3